Gårdarike Innebandy

Vinst av Gårdarike i Skånemästerskapens B-slutspel (P08)
2023-03-27 16:37
Efter en fantastisk innebandyhelg så slutade Gårdarike P08/09 som vinnare av B-slutspelet i Skånemästerskapen 2023 för Pojkar C (P08)!

Helgen inleddes med ett riktigt tufft gruppspel i Skurup på lördagen; efter två lärorika förluster mot Skurup/Genarp och Lomma så vann vi sista matchen mot Röke, vilket innebar att vi slutade på en tredjeplats i gruppen. På söndagen fick vi därför spela B-slutspel i Kulladalshallen som blev ohyggligt gastkramande för både spelare, ledare och inte minst föräldrar :-).

Kvartsfinalen mot Hofterups IBF P07/08 var riktigt tuff och med endast en halv minut kvar av ordinarie matchtid lyckades vi kvittera! Efter en resultatlös förlängning så fick matchen avgöras på straffar där bl a vår målvakt Wilmer var cool-lugn! 😊 Matchen slutade 4-3 till Gårdarike.

Även semifinalen mot Willands IBK P08/09 blev nervkittlande; vi var i 2-målsunderläge med bara 3 minuter kvar av ordinare matchtid, men lyckades både reducera, kvittera och tog därmed matchen till förlängning där vi lyckades i sudden death. Matchen slutade 5-4 till Gårdarike.

Finalen mot IBK Lund P08 Sandby blev också otroligt spännande och en tuff kamp ända in till sista sekunden; vi lyckades till sist vinna under ordinarie matchtid vilket var oerhört skönt – inte minst med tanke på våra supportrars allt mer skenande vilopuls 😊.  Matchen slutade 2-1 till Gårdarike.

All heder till killarna i laget som tack vare fantastiskt fint spel, grym inställning och härlig sammanhållning aldrig gav upp utan trodde på det hela vägen och lyckades vända flera matcher från underläge för att till sist vinna guld!

Tack till alla föräldrar och anhöriga som supporterade oss och genomled det hela från läktaren :-)

Tack till såväl Skurup som Malmhaug för mycket bra arrangemang under hela helgen!